Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα της κυβέρνησης: Διαίρει και βασίλευε

Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί στην Ελλάδα. Πρώτα στοχοποιούν μία ομάδα συμπολιτών μας, στη συνέχεια μας βομβαρδίζουν για το τι κακό κάνουν και στη συνέχεια λαμβάνουν οριζόντια μέτρα για την "κακή" αυτή ομάδα.

Άρχισαν με τους δημοσίους υπαλλήλους, αυτοί φταίνε για την κακή εξυπηρέτηση και για τη χαμηλή παραγωγικότητα του κράτους. Μα φυσικά, γιατί αν εφάρμοζαν τους νόμους που ψηφίζουν οι βουλευτές όλα θα ήταν τέλεια (ή μήπως αυτό κάνουν;)!
Οριζόντια μείωση σε όλους, είσαι καλός, μέτριος, κακός, δεν πατάς ποτέ; Αδιάφορο. Μείωση. Καμία σχέση με την απόδοση. Και είσαι και τυχερός που πληρώνεσαι, γιατί στον ιδιωτικό τομέα έχει πολύ ανεργία...

Τώρα πέρασαν στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί φοροδιαφεύγουν! Τόσα τα φορολογικά έσοδα από υπαλλήλους τόσα λίγα από ελεύθερους επαγγελματίες.
Οριζόντια αύξηση του φόρου και μηδέν αφορολόγητο. Τι κι αν δε φοροδιέφυγες ποτέ σου; Μα καλά τρελοί είναι; Είπαμε φοροοδιαφεύγουν, και θα πιάσεις τους φοροφυγάδες αν αυξήσεις το φόρο; Ίσα-ίσα δημιουργείς κίνητρα για φοροδιαφυγή και για όσους δεν μπορούν κίνητρα να κλείσουν το επάγγελμα και να το ανοίξουν (π.χ.) σε μία γειτονική χώρα ή να δουλέψουν μαύρα...

Τελικά είναι είτε χαζοί, είτε έχουν σκοπό να μας καταστρέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου